We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Sort Diamant

by Krishve

supported by
/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €3 EUR  or more

   

 • Full Digital Discography

  Get all 6 Krishve releases available on Bandcamp and save 30%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Sort Diamant, Apollo, SPiRAL [EP], Ritual V-VII, Coil Of Wire/Universum Mittelwelle, and Ritual I-IV. , and , .

  Purchasable with gift card

    €16.80 EUR or more (30% OFF)

   

1.
Vandspejl 03:58
2.

about

Two pieces composed for the 12 channel speaker system at The Black Diamond, The Royal Library, Copenhagen, 2013. The pieces were commissioned by The Danish Composers' Society.

These versions are stereo mixes of the 12 channel versions.

Original program notes in Danish:

VANDSPEJL
Som besøgende i Den Sorte Diamant er man tæt på vandet, man føler nærmest, at man er om bord på et skib. Lyset reflekteres, brydes af det store vinduesparti ud mod havnen og lyser hele rummet op i bølger af knuste spejlkrystaller. Vandrejsen, associationen til skibet, er en spejling af vores rejse gennem tiden, kulturen, historien. Diamanten som en slags ark for vores fælles ophav. En utopi naturligvis. Det er ikke muligt at indfange og fastfryse fortiden, lige så lidt som fremtiden. Men det er en nødvendig utopi, et spejl for nutiden og pejlemærke for fremtiden. Vandspejl er et langsomt værk, som man med fordel kan bevæge sig rundt i. Hver enkelt stemme er forholdsvis statisk, men perspektivet, lytterens placering i rummet afslører forskellige samklange og blandingsforhold, hvis man tager sig tid til at gå ind i oplevelsen.

SURSTOF (RESPIRATION IV)
Åndedræt, som funktion og symbol. En af de grundlæggende funktioner i kroppens selvopholdelse. Uden åndedræt, intet fuldstændigt liv. Lyden af luft der trækkes ind og åndes ud, er, om muligt, endnu mere intim og sart skrøbelig end sangstemmen. På trods af ords og toners fravær i almindelig vejrtrækning, er det stadig muligt umiddelbart at genkende personlige karakteristika. Som et uhåndgribeligt fingeraftryk. I et rum som Den Sorte Diamants atrie, får åndedrættet endnu en dimension, når det forstørres via de 12 højtalere fordelt på tre etager. Som at befinde sig i en kæmpe lunge. Indånding. Udånding. Cyklisk bølgebevægelse finder form i kropsvarm luft.

credits

released May 8, 2015

license

all rights reserved

tags

about

Krishve Denmark

Krishve (Kristian Hverring) is a performing composer and sound artist. His work investigates how we perceive sound and the way listening informs our experience of the world, and how this experience is influenced by temporal and spatial stimuli.

His work includes live performances, installations and visual works.

In addition he creates music for stage art and film.

www.krishve.com.
... more

contact / help

Contact Krishve

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Krishve, you may also like: